Så började allt!!

När jag var nästan nio år så fick jag min första egna häst. Precis som Joanna.

MalinoAliceriderca1990smalare_jpgMin häst hette Fleur och var ett gotlandsruss. Joannas Flower är också ett russ. Som du förstår är jag och Joanna väldigt lika.

Fleur var en svår häst, som det tog lång tid att lära sig klara av. Hon ville inte gå in i stallet och hon bara vildhästgalopperade runt i hagen. Men när vi lärt känna varandra blev det annorlunda. Då blev Fleur min andra hälft. Med henne vågade jag hoppa höga hinder och rida i skogen, till och med under mörka vinterkvällar.

Men åren gick och jag växte. Det var så sorgligt. En dag hängde mina fötter långt nedanför Fleurs mage. När vi hoppade rev jag hindren med mina ben. Jag var tvungen att inse det: Vår tid tillsammans var slut. Efter många tårar sålde jag henne. Den nya ägaren var bra. En tjej som älskade henne lika mycket som jag gjort. Ofta åkte jag och hälsade på, och varje gång kände jag mig glad för att min ponny fått det bra. Samtidigt värkte det i hjärtat. Det varinte längre Fleur och jag.

Min längtan tillbaka följde mig genom livet. Den fick mig att vilja skriva berättelsen om mig och Fleur. Många gånger försökte jag. Varje gång slutade det med hopknycklade papper – det gick inte att skriva. Inte än.

Jag gjorde mycket annat. Jag pluggade litteraturvetenskap på universitetet och skrev andra berättelser. Men hela tiden fanns min längtan med. En påminnelse om att jag väntade.

Så en natt kunde jag inte sova. Det pirrade en konstig känsla i i kroppen. Jag gick upp, tog en penna och ett papper och plötsligt fanns den där. Berättelsen. Det mesta var sig likt, men lite var annorlunda. Fantasi och påhitt blandades med verklighet, och ur detta föddes Joannas värld.

 

En reaktion på ”Så började allt!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s