Viktig Häst: Grynet

Namn: Grynet

Ras: Shettlandsponny

Höjd: 106cm i mankhöjd

MalinoAliceriderca1990smalare_jpgFärg: Mörkbrun

Personlighet: Snäll! Men också busig förstås.

Grynet (den minsta ponnyn på bilden) är en av de viktigaste hästarna i mitt liv. (Den andra ponnyn heter Fleur och jag kommer berätta mer om henne senare)

Jag vill ha en häst! tjatade jag på min föräldrar. Efter en hel sommars tjat sa de: Okej Malin, du får låna Grynet och hennes föl Baltazar under ett halvår. Om du tar hand om dem alldeles själv så får du en egen häst sen. Yippi! Ropade jag. Gissa om jag tog chansen! Men helt lätt är det förstås inte att ta hand om två hästar själv när man är åtta år. Jag kommer skriva mer om utmaningarna senare här på bloggen. Men nu först ska jag berätta om Grynet.

På Grynet lärde jag mig rida. Jag var en fegis när vi möttes. Men med Grynet försvann min rädsla. Jag red alltid barbacka, och jag ramlade av ofta. Så ofta att jag inte längre var rädd för det. Man landar i gräset och så upp igen.

Grynet hade många föl. Smulan, Baltazar och Linus, för att nämna några.

Det är många år sedan jag lärde mig rida på Grynet. Idag lever Grynet i Trappalanda, på de evigt gröna ängarna går hon ock betar och busgalopperar med sina vänner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s