Tass i hand

Donja drömmer om att ha tassihanden egen hund. Och nu har äntligen mamma och pappa sagt att hon ska få en. Tillsammans med sina kompisar Linus och Julia åker hon till en kennel som har Golden Retriever valpar.

Men att få köpa hund är svårare än hon trott.

Kenneln som beskrivs i boken har hämtat inspiration från mina föräldrars kennel Livsglädjen, deras hemsida kan ni besöka här.

Tass i hand är den andra boken i serien Hundliv. Den första boken heter ”Nos mot näsa”

Skrivet om Tass i hand

”Tass i hand är en bok om hur Donjas drömmar om en egen hund äntligen förverkligas. Tillsammans med sina kompisar Linus och Julia åker hon till Linus farmors kennel, som föder upp Golden Retriever.[—] Många av de problem som hundägare ofta ställs inför vävs på ett naturligt sätt in i berättelsen. Den är därför både realistisk och lärorik. Berättelsen tar också upp problem i relationen med kamraten Julia, som blivit så förändrad, men Donja förstår inte varför.[—] Boken är sparsamt illustrerad med stora svartvita teckningar av Marie Bergström, en serieskapare som tecknar och skriver serier för tidningen Min häst. [—] Sammanfattningsvis, detta är en spännande och verklighetstrogen berättelse om att få en egen hund, men också om ett nära kamratskap.” Publiceras i BTJ-häftet nr 6, 2016. Lektör Maj-Britt Claesson

”Boken vänder sig till barn i åtta-tolvårsåldern och är lättläst och trevligt skriven. Man får följa Donja och hennes kompisar när de åker till en kennel för att titta på valpar. Men allt blir inte riktigt som det var tänkt. Donja förälskar sig i en av de vuxna hundarna på kenneln. Kärleken mellan flicka och hund är ömsesidig.”

Annika Andersson Golden Nytt 2015

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s