Sista dagen på Herrestadsskolan

Idag gjorde jag sista dagen på Herrestadsskolan. Under de två veckorna här har jag mött många olika klasser och många olika elever och lärare. Jag har fått glädjen att vara med i elevernas skapande- och lärandeprocess. Och jag har själv lärt mig mycket genom olika möten och situationer.

En sammanfattande känsla är ödmjukhet inför individernas resa och lärarnas arbete. Skolan är vårt samhälles epicentrum. Det som händer här är det som bygger vår gemensamma framtid.

Eleverna är nu i full gång med sina olika berättelser. Att skriva skönlitteratur är en möjlighet att få tillgång till fler perspektiv, att undersöka hur världen ser ut om man är en annan person. En person som lånar drag av en själv, men samtidigt blir en annan individ. Det kan vara en häst, det kan vara jultomten, eller Trumps fru; det kan vara en människa av ett annat kön och/eller i en annan ålder än en själv, eller någon som verkar ganska lik men som ändå är en annan person.

I lärarrummet bjöds på fredagsfika. Som krona på trevliga veckor var det min favorit, prinsesstårta. Ska nog bli en  ny tradition, att avsluta varje uppdrag med en bit tårta!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s