Massor av fina bloggrecensioner av Modig med dig!

Här kommer en rad jättefina omdömen av Modig med dig!

”Boken är som sagt egentligen lättläst för 9-12 år, modig med digmen funkar enligt oss att läsas av/för yngre. Det viktigaste är att det finns ett hästintresse – finns det så passar boken en bredd av åldrar enligt oss. Den är ändå inte barnslig för målgruppen. Jag högläste boken för I (5,5 år) som är en van lyssnare samt älskar att rida. Hon uppskattade boken även om vissa aspekter av boken var lite för djupa för henne – t.ex vänskaps-detaljer och händelser som passar bättre för 9-12 år (vilket är bra enligt oss! I är inte egentligen målgrupp). Men hon uppskattade ändå boken väldigt mycket och tyckte att det var spännande hur Neda ska lära sig gallopera.

Författaren Malin Eriksson är rutinerad författare om hästar och ridning. Sen I började rida läser vi böcker mest hela tiden av henne. Tummen upp är att hon har ett genusperspektiv i sina hästböcker – så även denna.”

T.ex är Nedas ridlärare man och heter Kalle, utan att det kommenteras som avvikande eller ovanligt. Bra för att visa att ridning är både för tjejer och killar!

En fin bok som borde passa finemang att stoppa i händerna på en hästälskare som kämpar med läsningen. Passar extra fint till skolbibliotek som ansvarar för mellanstadium!”

Barnboksfamiljen Läs hela

”Modig med dig är en härlig hästbok, som visar att man kan överkomma rädslor. Den är även en fin skildring av en spirande vänskap. Allt förpackad i ett lättläst format, så att även den som lite jobbigt med läsningen kan få upptäcka hur underbart det är att läsa hästböcker.” Boktokig Läs hela

”Boken är rekommenderad som lättläst på mellanstadiet men kan funka från årskurs två för de som inte behöver lättläst. Den är graderad tre av fyra nypon i förlagets egen nivågradering. Det är en enkel men trevlig historia som nog kommer att falla i första hand hästintresserade i smaken.” BokLus Läs hela

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s